Dom

Lacnejšia alternatíva domu


Aj keď cena domu sa pohybuje v desiatkach až státisícoch EUR podľa vašich požiadaviek, keď si pozriete na trhu ceny bytov, ktoré sú rozlohou oveľa menšie, cena za m2 nie je oveľa nižšia. Preto čoraz viac ľudí radšej investuje o niečo väčšie peniaze do vlastného rodinného domu, ako by sa mali tlačiť v malom trojizbovom byte na sídlisku. Ak sa trápite, že rodinný dom nie je po finančnej stránke pre vás dostupný, je veľa iných možnosti. Najdôležitejšie je zohnať pozemok, ktorý bude cenovo dostupný. Veľmi obľúbené sú malé rozlohy pozemkov do 400 m², ktoré vás budú stáť oveľa menšie peniaze a stále máte vlastný pozemok s rodinným domom.

dom

Pri menších pozemkoch je však dôležité naprojektovať vhodný dom. Mnoho ľudí túži po bungalove, ale pri malých pozemkoch si veľkú časť pozemku stratia výstavbou. Môžete sa rozhodnúť pre dvojposchodový dom, ktorý zmenší zastavanú plochu a vám ostane oveľa väčší priestor na exteriér. Je však jedna možnosť, ktorú začalo preferovať čoraz viac ľudí. Ide o možno zaobstarať si mobilný dom, ktorý je cenovo výhodnejší ako murovaný dom. Mobilný dom je dom, ktorý vám výrobca vyrobí a priamo privezie na váš pozemok.

dom

Výhodou takéhoto domu nie je iba cena a rýchla dostupnosť, ale takisto možnosť presúvať mobilný dom podľa vašej lokalizácie. Pre mobilný dom sa ľudia rozhodnú najmä z finančnej stránky a takisto z hľadiska času. Výrobcovia dokážu mobilný dom podľa vlastných požiadaviek vyrobiť v priebehu niekoľkých týždňov alebo si môžete dokonca zvoliť katalógový či skladový mobilný dom, ktorý budete mať prakticky ihneď k dispozícii. V prípade mobilného domu máte k dispozícii všetky miestnosti spolu so zariadením, ktoré môžete využívať na plnohodnotný každodenný život. Mobilný dom je takisto veľmi obľúbený spôsob na zabezpečenie lacnej a rýchlo dostupnej chaty.